מתכון

עוואמה – כדורי בצק זהובים בסירופ

בכל אזור הקינוח קיבל טוויסט מקומי. בחצי האי ערב למשל טובלים את הכדורים בסילאן ולבצק מוסיפים מעט הל וזעפרן

10,774 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
עוואמה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
עוואמה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

להגשה: סירופ סוכר בטמפרטורת החדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

1

שמים את הזעפרן בצלוחית עם מעט מים חמים ומערבבים. שומרים בצד.

מכינים את הבצק

2

לשים את מרכיבי הבצק (כולל הזעפרן עם המים) ביד או במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ־5 דקות עד לבצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק, מכינים קערה עם מים להרטבת הידיים ומעבירים את הבצק לשק זילוף ללא צנטר. חותכים את הקצה של שק הזילוף לקבלת פתח ברוחב כ־½1 ס"מ. מרטיבים יד אחת, לוחצים על השקית ביד השנייה ובעזרת היד הרטובה מנתקים כדורי בצק לתוך השמן החם. מטגנים את הכדורים כ־4 דקות עד שהם מזהיבים. טובלים בעזרת כף מחוררת בסירופ סוכר. מגישים מיד.