מתכון

עוואמה – כדורי בצק זהובים בסירופ

אפריל 2019
1 דירוגים
עוואמה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
עוואמה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בכל אזור הקינוח קיבל טוויסט מקומי. בחצי האי ערב למשל טובלים את הכדורים בסילאן ולבצק מוסיפים מעט הל וזעפרן

להגשה: סירופ סוכר בטמפרטורת החדר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים את הזעפרן בצלוחית עם מעט מים חמים ומערבבים. שומרים בצד.

מכינים את הבצק

2

לשים את מרכיבי הבצק (כולל הזעפרן עם המים) ביד או במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ־5 דקות עד לבצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק, מכינים קערה עם מים להרטבת הידיים ומעבירים את הבצק לשק זילוף ללא צנטר. חותכים את הקצה של שק הזילוף לקבלת פתח ברוחב כ־½1 ס"מ. מרטיבים יד אחת, לוחצים על השקית ביד השנייה ובעזרת היד הרטובה מנתקים כדורי בצק לתוך השמן החם. מטגנים את הכדורים כ־4 דקות עד שהם מזהיבים. טובלים בעזרת כף מחוררת בסירופ סוכר. מגישים מיד.