מתכון

עוף בגריל ברוטב פירי פירי

את העוף הזה אפשר להכין לארוחת צהריים של אמצע השבוע או אפילו לארוחת ערב זריזה

19,300 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
עוף בגריל ברוטב פירי פירי של טל סורסקי. צילום: טל סורסקי
עוף בגריל ברוטב פירי פירי של טל סורסקי. צילום: טל סורסקי

כל מה שצריך זה לזרוק לבלנדר את כל המרכיבים, לטחון אותה למשחה חלקה, לצפות את העוף ולשלוח אותו לצלייה. הרוטב מתאים גם לצליית חזה עוף או תפוחי אדמה בתנור ואפשר להכין אותו מראש ולשמור במקרר יומיים-שלושה כשהוא מכוסה בשמן זית. אם מוסיפים לתבנית גם תפוחי אדמה (ראו גיוון בסוף המתכון) מקבלים ארוחה שלמה.

כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב פירי פירי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-215 מעלות

2

מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.

3

מניחים עוף בתבנית. אם משתמשים בעוף שלם, מניחים אותו כשהגב פונה כלפי מעלה והחלק הפנימי (הפתוח) פונה לתבנית. יוצקים מעליו את הרוטב כך שיכסה את כולו.

4

צולים 15 דקות. מוציאים מהתנור, הופכים את העוף וצולים עוד 15 דקות. הופכים שוב את העוף, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים את העוף עוד 45 דקות.

גיוון: מבשלים תפוחי אדמה במים רותחים 20 דקות. מסננים ומניחים מתחת לעוף בפעם השנייה שהופכים אותו (כשמורידים את טמפ' התנור ל-180 מעלות).