מתכון

עוף בסילאן ורכז רימונים

דצמבר 2018
2 דירוגים
עוף בסילאן ורכז רימונים של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף בסילאן ורכז רימונים של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

השרייה הממושכת נותנת לטעמים חמוצים מתוקים לחדור לתוך העוף. רכז הרימונים והסילאן גורמים לו להיות שזוף ומגרה

זמן השרייה של שעתיים-שלוש ועד לילה במקרר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים לקערה את הסילאן ורכז הרימונים וטורפים אותם יחד בעזרת מיקסר יד. מוסיפים באיטיות את שמן הסויה וממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

2

מוסיפים את השום, התימין והרוזמרין ומערבבים.

3

מורחים את העוף במרינדה ומעסים אותו להחדרת הטעמים. מניחים במקרר לשעתיים-שלוש.

4

מחממים תנור ל-220 מעלות וצולים את העוף 10 דקות.

5

מנמיכים את החום ל-180 מעלות, וממשיכים לצלות כשעה ורבע נוספות.

להגשה

6

מזליפים מעט סילאן מעל ומעטרים בגפרורי שקדים קלויים.