מתכון

עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים

פברואר 2016
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד ואילו השניצל הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי בישראל. מפגש פסגה

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד, ואילו השניצל עם הציפוי הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי הישראלי. הפגשנו את שני מאכלי הדגל למנה משמחת במיוחד.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לטיגון:

לרוטב:

לטיגון:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את העוף בסויה למשך שעה ועד לילה מכוסה במקרר.

מכינים רוטב בוטנים:

2

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. טועמים ומאזנים טעמים. הרוטב צריך להיות חריף, חמצמץ בטעם חזק של בוטנים.

מכינים 3 כלים:

3

באחד קמח מתובל במלח, פלפל וצ'ילי; בשני ביצים טרופות עם סויה; בשלישי פירורי לחם מעורבבים עם בוטנים.

4

מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג. מקמחים, טובלים בביצים ומצפים בפירורי לחם ובוטנים.

5

מחממים מחבת עם שמן בגובה 3-2 ס”מ ומטגנים את העוף 2 דקות מכל צד להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הנתחים 20-15 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. כדי שהנתחים האפויים יקבלו גוון זהוב, מברישים אותם במעט שמן לפני האפייה.

6

מגישים חם לצד רוטב הבוטנים.

גיוונים:

  • טובלים את נתחוני העוף ברוטב טריאקי או ברוטב חמוץ מתוק.
  • במקום שמן אורז אפשר להשתמש בכל שמן ניטרלי אחר.

רוטב סויה בהירה מבוסס על פולי סויה מותססים. תהליך התסיסה מפיק רוטב מלוח, שטעמיו מתפתחים על הלשון. אין מאכל אסיאתי ששלם בלעדי הרוטב הזה.

רוטב טריאקי מעניק טעמים מתוקים, מלוחים וחמוצים. מתאים להקפצה, למרינדות, לתיבול ירקות מאודים ותבשילי בשר ואף כמטבל.