מתכון

עוף בתנור צלוי בלימונים, מרווה ושמן זית

עוף צלוי לתלפיות! הלימון והחמאה מעניקים לעור מעטה שחום ופריך

אוקטובר 2021
עוף שלם צלוי בלימונים, מרווה ושמן זית של חגי לרנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
עוף שלם צלוי בלימונים, מרווה ושמן זית של חגי לרנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

כדי להפוך את העוף לארוחה שלמה הוספתי תפוחי אדמה, שסופגים את נוזלי הצלייה ומקבלים את כל העושר הלימוני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

2

חוצים לימון אחד, פורסים מחצית אחת ל-5-4 פרוסות דקות ושומרים את חציו השני.

3

מערבבים שן שום כתושה עם חמאה רכה בקערית.

4

מרימים בעדינות את העור מעל חזה העוף ומורחים בעזרת קצות האצבעות את חמאת השום בין העור לבשר, כשנזהרים לא לקרוע את העור. על החמאה מניחים את פרוסות הלימון ו 4 עלי מרווה, כך שכולם מתחת לעור. מכניסים את חצי הלימון שנותר, 2 שיני השום המעוכות וגבעולי המרווה שנותרו לתוך חלל הבטן של העוף.

5

מקרבים את הרגליים זו לזו ומצליבים חוט מתאים לבישול ללולאות סביב הרגליים בצורת הספרה 8, כך שהעוף נראה כאילו הוא “משלב” רגליים. מותחים את יתרת החוט לאורך הגוף, כך שמצמידים את הכנפיים וקושרים באזור הגרון. מורחים את כל העוף בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

6

מניחים את העוף במרכז תבנית צלייה וסביבו תפוחי האדמה. מטפטפים עליהם את שארית שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. חוצים את הלימון השני לשניים ומניחים על העוף. הצלייה יחד תעשה טוב לשניהם.