מתכון

עוף וקונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס

עוף עסיסי במיוחד שצולים עם חצילים קטנטנים ותמרים. תבשיל החצילים יכול לעמוד גם בפני עצמו, כמנה טבעונית שמגישים עם קוסקוס

3,423 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

לפני כמה שנים פיצחתי את הסוד לעוף עסיסי במיוחד: עיטוף במלח גס, מנוחה וצלייה בחום גבוה. הפעם תיבלתי אותו בממרח תמרים ושום, צליתי עם חצילים קטנטנים ותמרים והגשתי על קוסקוס, שסופג את נוזלי הצלייה המתוקים. תבשיל החצילים יכול לעמוד גם בפני עצמו, כמנה טבעונית שאפשר להגיש עם קוסקוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח תמרים

לעוף

להגשה

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר תמרים, שמן זית, שום ומים למשחה.

2

מפזרים מלח גס על העוף מכל הכיוונים ומניחים בצד לחצי שעה (פעולה זו גורמת לעוף להיות קריספי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים).

3

מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מניחים בתבנית חצילים, תמרים, שום, צ'ילי ושני גבעולי תימין. מפזרים פלפל שחור ומזלפים שמן זית.

5

מסירים את כל המלח מהעוף בעזרת מגבת נייר, מושחים את העוף בממרח התמרים, מפזרים פלפל שחור ושלושה גבעולי תימין.

6

מניחים את העוף על החצילים והתמרים שבתבנית וצולים 30 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד 15 דקות, עד שהעוף משחים. הופכים בחזרה וצולים במצב גריל 10 דקות נוספות, עד שהעוף שחום וקריספי והחצילים רכים ונימוחים.

7

מגישים את המנה לצד קוסקוס.