מתכון

עוף מבושל בסויה

ספטמבר 2019
2 דירוגים
עוף שלם. צילום: shutterstock
עוף שלם. צילום: shutterstock

מתכון שמדגים טכניקה פשוטה מהמטבח הסיני: מבשלים עוף בתוך הזיגוג שלו, כך שהוא מקבל מעטפת שחומה, מבריקה ומתקתקה

את הרוטב שנשאר אפשר לשמור לשימוש חוזר ולבשל בו ביצים, בשר, כנפיים, כרעיים ושוקיים. לפני השימוש החוזר מרתיחים אותו שוב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את התבלינים השלמים בבד גזה וקושרים לחבילה.

2

יוצקים מים לסיר, מוסיפים את חבילת התבלינים ואת יתר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.

3

מוסיפים את העוף, מכסים ומבשלים 10 דקות. הופכים את העוף בתוך הרוטב ומבשלים עוד 10 דקות.

4

מכבים את האש ומשאירים את העוף בתוך הסיר במשך 10 דקות עם כיסוי. הופכים את העוף בתוך הרוטב ומשהים עוד 10 דקות.

5

לפני ההגשה פורסים את העוף ומגישים עם הרוטב.