מתכון

עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה

מכינים רוטב נפלא מטחינה מתובלת ויוצקים על העוף רגע אחרי שהוא מגיח מהמחבת

עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)
עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)

העוף יוצא הכי טעים אם משרים אותו מראש, אבל אם שכחתם או אין זמן, יש קיצור דרך — ראו בהמשך. נפלא על אורז מאודה או אטריות והולך טוב עם ירקות ירוקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 4 מנות:

למרינדה:

לזיגוג:

להגשה:

אופן ההכנה

משרים את העוף:

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה. מוסיפים עוף ושומרים מכוסה במקרר, רצוי למשך לילה, אבל אפשר גם שעה-שעתיים.

מכינים את הזיגוג:

2

ממיסים סוכר בחומץ. מוסיפים טחינה, סויה ושום ומעבדים בעזרת מוט ריסוק או מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.

מטגנים ומגישים:

3

מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים 5-3 דקות משני הצדדים עד השחמה.

4

מעבירים את העוף לצלחת ומייד יוצקים עליו את הזיגוג. מעטרים בשומשום ובצל ירוק.

ממהרים?
מכינים את העוף ללא השריה במרינדה: מטגנים אותו מכל הצדדים עד השחמה, יוצקים מעל את חומרי המרינדה ומטגנים עוד כדקה עד שהנוזלים מתאדים ונספגים בעוף.