מתכון

עוף מרוקאי מקורמל בבצל ושזיפים

דצמבר 2018
8 דירוגים
עוף מרוקאי מקורמל בבצל ושזיפים של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
עוף מרוקאי מקורמל בבצל ושזיפים של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

עוף, בסגנון מרוקאי, מקורמל בבצל ושזיפים, לשים במרכז השולחן ולהתגאות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את כרעי העוף בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהעוף מוכן, כ-20 דקות אחרי הרתיחה.

2

מוציאים מהמים, מצננים לטמפרטורת החדר, ומפרקים את בשר העוף בידיים לקרעים גדולים, ללא עצמות ועור. שומרים בצד.

3

במחבת גדולה או סוטאז' מחממים את השמן ומקפיצים בו את הבצל עד שהוא מתרכך מעט, בערך 5-8 דקות.

4

מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממשיכים בטיגון עד שהסוכר הופך לקרמל.

5

מוסיפים את השזיפים ונתחי העוף וממשיכים לטגן כדי שהעוף יצופה בתערובת הקרמל-בצל שבמחבת.

6

מוסיפים את התבלינים והנוזלים - יין אדום, ציר או מים, מלח ופלפל לפי הטעם - ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

7

אם הרוטב נוזלי מדי, מוסיפים כפית גדושה קורנפלור מהולה ב-¼ כוס מים קרים, ומביאים יחד לרתיחה, להסמכת הרוטב.

הצעת הגשה

8

מגישים חם על מצע קוסקוס או אורז.