מתכון

עוף עם עשבי תיבול

מכניסים את העוף והתבלינים לשקית קוקי, נותנים ניעור קטן - ולתנור

נובמבר 2015
עוף עם עשבי תיבול. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
עוף עם עשבי תיבול. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

מכניסים את העוף והתבלינים לשקית קוקי, נותנים ניעור קטן – ולתנור. אחרי שעה וקצת מתקבל עוף שחום, פריך ועסיסי במינימום התעסקות ולכלוך. עשבי התיבול והלימון מעניקים לעוף טעמים ים תיכוניים מובהקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.

3

אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.

רוטב-פטנט: יוצקים את נוזלי הצלייה שנותרו למחבת, מוסיפים יין ומצמצמים בחצי.