מתכון

עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים

3 דירוגים
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

גם כשמדובר בצלייה על הגריל או על הפלאנצ'ה, הסינים מקפידים להרטיב מעט את הנתחים במרינדה במהלך הצלייה כדי שלא יתייבשו

מגישים לצד רוטב עשיר ומתובל של יין אורז,נאם פלא, סויה ולימון.
שימו לב המתכון דורש השרייה של חצי שעה לפחות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

משרים את העוף במרינדה

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, מניחים בהם את נתחי העוף ומשרים לפחות 30 דקות ועד לילה.

צולים ומגישים

2

מחממים גריל או פלאנצ'ה, וצולים את הנתחים בין 5-3 דקות מכל צד עד שהם עשויים לגמרי. תוך כדי צלייה מברישים (או יוצקים) מעל את שאריות המרינדה, שמוסיפה טעמים ולחות.

להגשה

3

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, ומגישים לצד הנתחים.