מתכון

עופות צלויים ממולאים

מנה מפוארת עם המון הפתעות, שמזכירה לנו משתה ערבי מימי הביניים

נובמבר 2021
עופות צלויים ממולאים באורז, כבדים, ערמונים ופירות מיובשים של קייטרינג Atelier. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
עופות צלויים ממולאים באורז, כבדים, ערמונים ופירות מיובשים של קייטרינג Atelier. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

האורז עם כל הדברים הטובים משמש הן למילוי העוף והן להגשה מסביב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית (שמוגשת גם מסביב):

להברשת העוף

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מכינים את המלית

2

מתבלים בטטות בשמן זית, מלח ופלפל ואופים 10 דקות לריכוך.

3

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את קוביות הכבדים כ-3 דקות. מעבירים לקערה גדולה עם הבטטות.

4

מטגנים באותה מחבת קוביות בצל עד הזהבה קלה. מוסיפים סלרי, גזר ושום ומטגנים עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה עם הכבדים והבטטות ומצננים.

5

מוסיפים לקערה את תערובת החמוציות, ערמונים ועשבי תיבול. מתבלים במלח ופלפל.

6

מניחים בקערה נוספת 1/3 מכמות האורז ומוסיפים מחצית מתערובת הכבדים. מוסיפים קרוטונים וציר ומתבלים במלח ובפלפל.

ממלאים ואופים

7

ממלאים את העופות במלית (את יתר המלית שומרים להמשך) וקושרים את הרגליים בעזרת חוט.

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מערבבים את חומרי תערובת ההברשה ומושחים את העופות.

10

צולים 55-45 דקות עד שהעופות מזהיבים.

מכינים את תוספת האורז

11

מבשלים עדשים במים רותחים למרקם אל דנטה (כ-20 דקות), מסננים ומעבירים לתבנית יחד עם האורז שנותר ויתר המלית. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

בהגשה

12

מניחים את האורז במרכז צלחת הגשה גדולה ומרטיבים אותו במיצי הצלייה של העוף. מניחים עליו את העופות.