מתכון

עיג’ה כרישה וזיתים

דצמבר 2015
2 דירוגים
עיג’ה כרישה וזיתים	. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עיג’ה כרישה וזיתים . צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

חיבור כובש בין קונספט הלביבה לשילוב הטעמים הבולגרי של כרישה, זיתים וגבינות

לביבה שהיא שילוב פשוט וגאוני של ביצים, עשבי תיבול ובצל. כמו הרבה דברים טובים היא נולדה מאילוצי זמן. הגישו בתוך פיתה, שסופגת את השומן העסיסי, יחד עם סלט.
חיבור כובש בין קונספט הלביבה לשילוב הטעמים הבולגרי של כרישה, זיתים וגבינות. עשב התיבול המוביל כאן הוא עירית. אם יש זיתי קלמטה, השתמשו בהם, אך גם אם אין אל תוותרו על הכנת המתכון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מאדים כרישה בחמאה עד לריכוך ומצננים.

2

מערבבים את הכרישה בקערה עם שאר החומרים.

3

מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג. מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת במלח ופלפל שחור גרוס.

גיוון: אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה או או פירורי לחם.
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית.
במקום גבינת קשקבל אפשר להשתמש בגבינה צהובה מגוררת.