מתכון

עיג'ה פלפל צ'ומה

דצמבר 2015
3 דירוגים
עיג'ה פלפל צ'ומה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עיג'ה פלפל צ'ומה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

פלפל צ’ומה הוא משחה אדומה בוהקת מפלפלים חריפים ושום, מתנה שכדאי לאמץ מהמטבח הטריפוליטאי

הלביבה הירושלמית היא שילוב פשוט וגאוני של ביצים, עשבי תיבול ובצל. כמו הרבה דברים טובים היא נולדה מאילוצי זמן. הגישו בתוך פיתה, שסופגת את השומן העסיסי, יחד עם סלט קצוץ טרי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים לעיסת הלביבות.

2

מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים. מגישים עם סלט טונה מתובל גם הוא בפלפל צ’ומה, לימונים כבושים וסלט ירקות קצוץ טרי.

גיוון: אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה או או פירורי לחם.
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית.
את הפטרוזיליה אפשר להחליף בתערובת של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים