מתכון

עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס

נובמבר 2019
5 דירוגים
  • עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
  • עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

אורז לימוני בסגנון הודי עם השפעות של חומרי גלם מקומיים

בסוף הקיץ חזרנו מהודו. הטעם החמוץ, הניקיון והפשטות של האורז הלימוני ליוו אותי בתוך כל העושר של המטבח ההודי. בהתאמה מקומית רק מתבקש לעטוף ולחבק אותו בעלי הסתיו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לבישול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסירים משולש קטן בבסיס כל עלה כדי להסיר את הגזע הקשה (מקל על גלגול העלה). מרתיחים שפע של מים בסיר ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את העלים במים הרותחים כ־10 שניות, לא יותר מ־8 בכל פעם. מעבירים מיד למי קרח. בסיום מסננים את העלים ומניחים בצד.

2

מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום, זרעי חרדל ועלי קארי. מערבבים במשך דקה ומוסיפים אורז. מערבבים דקה נוספת ומסירים מהאש.

3

בתחתית סיר שיכול להיכנס לתנור או קדרת חרס מסדרים פרוסות בצל ועגבניות. מניחים כפית תערובת אורז בתחתית עלה חלוט מקפלים את שני צידי העלים לכיוון המרכז, מגלגלים קדימה ומניחים בסיר (על גבי פרוסות הבצל והעגבנייה). חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית, כאשר מסדרים את העלים הממולאים בסיר בצורה מעגלית.

4

 מחממים תנור ל־180 מעלות. משבצים פרוסות לימקוואטים בין העלים הממולאים. יוצקים על העלים מיץ לימון, שמן זית, גרידת לימון ומים רותחים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור למשך כשעה וחצי, עד שהאורז מתרכך.