מתכון

עלי גפן פריכים

אפריל 2021
עלי גפן פריכים של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
עלי גפן פריכים של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

מתכון שהוא קסם. העלים נקלים מעט בתנור והופכים ליציבים ופריכים

אפשר להגיש אותם ממש כמו קרקרים לצד מטבלים, או להשתמש בהם כמו מיני פיתות, ולאכול בתוכם בשר צלוי או ירקות לוהטים שירדו מהגריל. מכינים מראש, מצננים ואורזים בקופסה אטומה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מניחים עלי גפן בתבנית, מושחים אותם בשמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות או עד שהעלים הופכים לפריכים ויבשים. מצננים ואורזים בקופסה אטומה. אם העלים מאבדים מהפריכות שלהם, מייבשים שוב כמה דקות בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות.