מתכון

עלי סלק וגבינת קדוש

דצמבר 2019
2 דירוגים
עלי סלק וקדוש של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
עלי סלק וקדוש של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

זו הפרשנות שלי למנת המדרוטה - חצילים קלויים משובצים בגבינה הנאפים בתנור

בחורף, כשהחצילים אינם במיטבם, אני מחליף אותם בעלי סלק. אחרי הבישול מכניסים לתנור עם הגבינה ומגישים חם. אתם יכולים להחליף את סלק הבר במנגולד. אם משתמשים במנגולד, מפרידים את השדרה הלבנה, קוצצים אותה ומטגנים עם הבצל.

שימו לב – 4 שעות השריה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים גבינת קדוש במים ל־4 שעות ומסננים, כדי לעדן את המליחות שלה. אם משתמשים בגבינה אחרת כמו טולום אין צורך בהשריה.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים בצל 3־4 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים עלי סלק ומלח, מבשלים כ־5 דקות ויוצקים מיץ לימון. מעבירים לכלי המתאים לשימוש בתנור ומפזרים מעל קוביות גבינת קדוש. מכניסים לתנור ל־10 דקות. בוזקים פלפל שחור ומגישים חם.