מתכון

פאטה עוף אן קרוט (Pate En Croute)

דצמבר 2015
פאטה עוף אן קרוט (Pate En Croute).  צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
פאטה עוף אן קרוט (Pate En Croute). צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

המרקם הגס של רכיבי המלית יוצר ניגוד מענג לבצק הפריך, שסופג לתוכו את כל הטעמים והניחוחות של האפייה

ערן: "לרוב כאשר אומרים פאטה מתכוונים לצד החלק יותר על סקאלת הטרינים — מהסוג שאפשר למרוח בסכין — אבל במקרה של ה-Pate En Crute (פאטה במעטפת בצק) הכל הולך: גם רצועות גסות יותר של פרגית."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשימון:

למלית:

למעטפת הבצק:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את מעטפת הבצק:

1

מערבלים חמאה, קמח ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלים פירורי בצק. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות. מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד (היזהרו מלישת יתר).

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את המלית:

3

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה לקבלת מסה אחידה.

מרכיבים את הטרין ואופים:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

5

מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים ליריעה בעובי 4 מ"מ.

6

מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. משאירים באחד הצדדים שוליים ארוכים של בצק לכיסוי המלית. מעבירים את המסה לתוך הבצק כך שתעלה מעט מעל שפת התבנית ומחליקים בעזרת לקקן. מכסים את המלית עם שולי הבצק שמחוץ לתבנית ומהדקים אותו לשוליים הנגדיים בעזרת מזלג או עם האצבעות (אל תדאגו אם לא יוצא לכם מדויק — המראה אמור להיות כפרי ומחוספס).

7

מחוררים חור בקוטר כ-2 ס"מ בחלקו העליון של הבצק במרכז, דרכו יצאו האדים במהלך האפייה. מברישים את הבצק בביצה טרופה.

8

אופים 45 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומצננים שעה לטמפ' החדר.

9

מעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.

כ-30 דקות לפני ההגשה:

10

מוציאים את הטרין מהמקרר. אוכלים בטמפ' החדר.