מתכון

פאייה עוף אדומה

מנת פאייה ארומטית ואדומה להפליא. לגרסה מעושנת מחליפים את העוף בנקניקיות

33,505 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים ציר ומים לסף רתיחה ושומרים חם.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת פאייה או במחבת בקוטר 40 ס”מ בעלת תחתית עבה. מוסיפים כרישה, שורש פטרוזיליה ושום ומאדים על להבה בינונית עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים אורז וכפית מלח ומטגנים יחד 3 דקות.

3

יוצקים יין ונותנים לו להתאדות. יוצקים 2/3 כוס ציר, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי על להבה בינונית-נמוכה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 2/3 כוס. מערבבים מדי פעם.

4

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים נתחי עוף על להבה גבוהה 4-3 דקות עד שמזהיבים קלות וכמעט מוכנים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

5

עם המחזור האחרון של הציר מוסיפים אדממה ואת נתחי העוף. טועמים את האורז — אם הוא קשה עדיין, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות; אם הוא מוכן, מתקנים תיבול, ומבשלים 2 דקות ללא כיסוי. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.