מתכון

פאייה עוף אדומה

נובמבר 2017
2 דירוגים
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

מנת פאייה ארומטית ואדומה להפליא. לגרסה מעושנת מחליפים את העוף בנקניקיות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים ציר ומים לסף רתיחה ושומרים חם.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת פאייה או במחבת בקוטר 40 ס”מ בעלת תחתית עבה. מוסיפים כרישה, שורש פטרוזיליה ושום ומאדים על להבה בינונית עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים אורז וכפית מלח ומטגנים יחד 3 דקות.

3

יוצקים יין ונותנים לו להתאדות. יוצקים 2/3 כוס ציר, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי על להבה בינונית-נמוכה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 2/3 כוס. מערבבים מדי פעם.

4

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים נתחי עוף על להבה גבוהה 4-3 דקות עד שמזהיבים קלות וכמעט מוכנים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

5

עם המחזור האחרון של הציר מוסיפים אדממה ואת נתחי העוף. טועמים את האורז — אם הוא קשה עדיין, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות; אם הוא מוכן, מתקנים תיבול, ומבשלים 2 דקות ללא כיסוי. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.