מתכון

פאייה עם טורו של אינטיאס וירקות

דצמבר 2019
2 דירוגים
פאייה עם טורו של אינטיאס וירקות של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פאייה עם טורו של אינטיאס וירקות של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הכוכב פה הוא 'טורו' של אינטיאס (או לוקוס) - החלק העליון והעסיסי של בטן הדג

צורבים את הטורו בתנור ומניחים על הפאייה החמה, והיא נספגת כולה בטעמו הימי. את הפאייה אני מכינים מאורז ארבוריו, שדומה בתכונותיו לבומבה – האורז
המסורתי של הפאייה. הוא מיטגן במחית ירקות, מתבשל בציר וביין לבן ובסוף מתערסל בקצת חמאה ופרמזן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדג

לירקות

לציר המתובל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

מכינים את הדג

2

מסדרים בתבנית חצי מכמות עשבי התיבול וחצי מכמות השום. מורחים את הדג בשמן זית ומניחים על עשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל, מניחים על הדג את שאר עשבי התיבול והשום.

3

צולים 20 דקות עד שהדג מוכן.

מכינים את הירקות

4

שמים בצל, גזר ושום בקערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהירקות קצוצים גס. מוסיפים פלפלים אדומים ופלפל חריף וטוחנים בפולסים עד שכל הירקות קצוצים. הקפידו לא להגיע למרקם של מחית.

5

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הירקות ועלי דפנה ומטגנים על להבה נמוכה כ- 15 דקות עד שהם רכים והופכים למעין מחית. מוסיפים מלח ומערבבים.

בינתיים מחממים את הציר

6

שמים ציר ותבלינים בסיר שני ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומשאירים את הציר על האש בבעבוע עדין.

7

מוסיפים אורז לסיר הירקות ומטגנים עד שהוא חם מאוד.

8

יוצקים יין לסיר האורז והירקות ומביאים לרתיחה. מצמצמים 7-5 דקות עד שהיין מתאדה לגמרי ומנמיכים ללהבה בינונית.

9

מוסיפים כ- 1/3 מכמות הציר לסיר האורז ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהציר נספג באורז. אחרי שהציר נספג לגמרי מוסיפים עוד 1/3 מכמות הציר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שגם הוא נספג לתוך האורז. חוזרים על הפעולה עם ה- 1/3 האחרון של הציר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהאורז כמעט רך לגמרי. מסירים מהכיריים.

מגישים את הפאייה

10

מוסיפים את כל החומרים להגשה למעט הפטרוזיליה ומערבבים עד שהם נטמעים באורז. מסדרים את האורז בכלי הגשה, מניחים עליו את הדג עם הנוזלים, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.