מתכון

פאי אגוזים גיאורגי משגע

מרץ 2017
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

בצק עלים מתפצפץ ומלית אגוזים בסגנון המטבח הגיאורגי. אל תוותרו על קליית האגוזים – היא מעשירה מאוד את הטעם

בצק עלים מתפצפץ ומלית אגוזים בסגנון המטבח הגיאורגי – אגוזי מלך בתערובת של חלבון ביצה מוקצף, רוטב מייפל (במקום דבש) וזנגביל. אל תוותרו על קליית האגוזים – היא מעשירה מאוד את הטעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים את האגוזים בתבנית שטוחה וקולים בתנור החם במשך 8 דקות. מערבבים פעם אחת במחצית הזמן. מוציאים ומצננים. קוצצים את האגוזים לחתיכות בגודל בינוני. משמנים במעט שמן תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

2

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לריבוע של 32 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, ומהדקים בזהירות לבסיס התבנית ולדופנותיה ומניחים לעודפים להשתפל מעבר לדפנות.

מכינים את המלית

3

מקציפים את חלבון הביצה לקצף רך. מערבבים את הסוכר עם התבלינים ומוסיפים לקצף בהדרגה. ממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק. מוסיפים את סירופ המייפל בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים במרית. מברישים את הדופנות הפנימיות של קלתית הבצק בחלמון טרוף עד לשוליים. ממלאים את קלתית הבצק בתערובת האגוזים ומיישרים את פניה בגב כף. מגלגלים את המערוך על שולי התבנית כדי לחתוך את עודפי הבצק.

4

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 30-25 דקות עד שהבצק מזהיב יפה ופני המלית יבשים למגע.