מתכון

פאי גבינה ומרנג

הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים

7,262 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

למרנג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקלתית

2

מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה.

3

מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.

4

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית ואופים

5

: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.

מצפים את העוגה ואופים שוב

6

: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה.