מתכון

פאי גבינה ומרנג

דצמבר 2015
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים

הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים. את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למלית:

למרנג:

לקלתית:

למלית:

למרנג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקלתית

2

: מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה.

3

מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.

4

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית ואופים

5

: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.

מצפים את העוגה ואופים שוב

6

: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק