מתכון

פאי פקאן על בצק גבינה

אפריל 2020
פאי פקאן על בצק גבינה, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון
פאי פקאן על בצק גבינה, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון

המנה האהובה על גיא חסון ז"ל, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון

המנה האהובה על גיא חסון ז"ל, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון.

כמה חודשים לפני שנהרג הקים גיא ביחד עם זוגתו את "גיא-לי קפה" – בר-קפה במושב נעמה שבבקעת הירדן. המקום מנוהל היום על ידי בני משפחתו. פאי הפקאן הזה היה עוגת יום ההולדת האהובה עליו.

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק גבינה פריך

למלית פקאן:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך:

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית פאי.

2

מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ופירורי מעט. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק במזלג, מכסים אותו בנייר אפייה וממלאים את הקלתית בשעועית יבשה שתשמש כמשקולת (אפשר להשתמש במשקולות אפייה).

3

אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומניחים בצד.

מכינים את המלית

4

מניחים בסיר סוכר, חמאה וסוכר וניל ומבשלים עד שהסוכר נמס. מניחים בצד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים ביצים וטורפים היטב לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים

5

מסדרים על הקלתית האפויה את אגוזי הפקאן בצורת מניפה. יוצקים את תערובת הסוכר על האגוזים ואופים כחצי שעה, עד שהבצק זהוב והמלית מתקרמלת ומתייצבת. מדי פעם מוודאים שהסוכר לא נשרף.

על גיא ז"ל:

ביום י"ט באב תשס"ו (13.8.2006), יומה האחרון של מלחמת לבנון השנייה, נפל גיא בקרב בכפר עייתה א-שעב. בן 24 בנופלו, הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל שבירושלים. הותיר עם לכתו הורים, אח, שתי אחיות ובת זוג. לעמוד ההנצחה של גיא