מתכון

פאי רועים

פברואר 2019
2 דירוגים
פאי רועים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
פאי רועים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

הייחודיות של הפאי נעוצה בחומרי הגלם. קנו תפוחי אדמה איכותיים, שהאדמה הלחה עדיין עליהם

לתבנית בגודל 15 על 20 ס"מ.

שימו לב: להכנת מתכון זה יש להשרות שעועית 24 שעות מראש.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבה שנייה

לשכבה השלישית

לשכבה שנייה

לשכבה השלישית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לשכבה הראשונה

1

מבשלים שעועית שחורה בסיר עם מים כשעה עד שהיא רכה אך לא מתפרקת. מסננים.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים עד הזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומערבבים עד שהפטריות משחימות והנוזלים מצטמצמים מעט. מתבלים במלח, פלפל, בהרט ורכז רימונים. מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומתקנים תיבול.

לשכבה השנייה

3

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הכרובים עד שנפחם יורד. מוסיפים מלח וחומץ בן יין ומערבבים.

לשכבה השלישית

4

ממלאים סיר במים, ממליחים ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים. מועכים לפירה, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.

להרכבה

5

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית בשמן זית. מסדרים את שכבת השעועית והפטריות עד גובה שליש מהתבנית. מיישרים, מפזרים בצורה אחידה את שכבת הכרוב ולבסוף את שכבת תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה ואופים כ־20 דקות עד להזהבה