מתכון

פאי תותים וקצפת

דצמבר 2015
2 דירוגים
פאי תותים וקצפת. צילום: דניאל לילה
פאי תותים וקצפת. צילום: דניאל לילה

המלית היא סוג של ריבת תותים סמיכה, שאליה הוספתי גם תותים טריים

גרסת הפסח לבצק פריך: משתמשים בעוגיות יין ושקדים טחונים. חשוב להקפיא את הבסיס לפני שממלאים, כדי שלא יתפורר. המלית היא סוג של ריבת תותים סמיכה, שאליה הוספתי גם תותים טריים.

תבנית פאי בקוטר 26 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

למלית:

לציפוי ועיטור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מערבבים בקערה עוגיות טחונות, שקדים טחונים, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה. משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

2

מחממים תנור ל-160 מעלות.

3

אופים את הבסיס 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים.

מכינים את המלית:

4

שמים בסיר קטן את כל החומרים למעט כוס תותים פרוסים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי מעיכת התותים בעזרת ממחה (מועך פירה). כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות. יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד לילה.

מצפים ומקשטים:

5

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ-2 ס”מ ריקים. קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים על השוליים הריקים. מקשטים במרכז הפאי עם תותים שלמים. שומרים עד יומיים במקרר.

גיוון: את מיץ החמוציות אפשר להמיר ב-1/2 כוס מים וכף מיץ לימון.