המתיקות של התירס ממכרת וכל כך מתאימה לקינוחים שלא ברור למה השילוב הזה לא קורה יותר.
ניתן לקנות את הארטיקים גם בדוכן הפאלטאס של נעמי זיסלבט בשוק הנמל בת"א (מאמצע יולי).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מגלפים את הגרעינים מהקלחים. מניחים את גרעני התירס בתוך סיר עם חלב ומבשלים במשך חמש דקות, על אש בינונית. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה-שתיים.
2
מסירים מהאש, טוחנים עם בלנדר מוט ומסננים דרך מסננת דקה.
3
מוסיפים את שאר המרכיבים, מצננים ויוצקים לתוך תבניות לארטיקים. מקפאים במשך שמונה שעות, עדיף לילה.