מתכון

אסאדו מבושל ביין אדום ושעועית לימה

נתח האסאדו ושלם לבישול ארוך. ירקות שורש ושעועית בובעס שמושרית ביין אדום, מעשירים את הטעם ואת משחקי המרקמים

8,390 בשלנים התעניינו במתכון זה
אסאדו מבושל ביין אדום ושעועית לימה. צילום: דניאל לילה
אסאדו מבושל ביין אדום ושעועית לימה. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את השעועית מהמים ומשרים אותה ביין למשך שעה.

2

מתבלים את נתח הבשר במלח, פלפל וכפית סוכר ונותנים לו לעמוד כשעה בטמפ' החדר.

3

מניחים כפיסי עץ בתחתית סיר הפויקה ומלהיטים את הסיר. מלפפים את נתח הבשר היטב בחוט ברזל וקושרים את החוט לידית של מכסה הסיר, כך שהנתח לא ייגע בתחתית. משחימים את הבשר בתוך הסיר במשך 30 דקות כאשר הוא תלוי בתוך חלל הסיר הלוהט והמעשן.

4

מרוקנים את הסיר ושוטפים עם מים בלבד. מסדרים את הבשר בסיר השטוף עם תפוחי אדמה וירקות. מוסיפים את השעועית עם היין שבו הושרתה ואת יתרת הסוכר, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על חום נמוך (על גחלים) עד שהבשר והירקות רכים. טועמים ומתקנים תיבול.