מתכון

פסטה ואסאדו מעושן

נובמבר 2019
2 דירוגים
פסטה ואסאדו מעושן. צילום: דניאל לילה
פסטה ואסאדו מעושן. צילום: דניאל לילה

אנשי מסעדת "לבן" ביקשו לקחת את הפויקה לארץ המגף ולשלב בבישול השטח אלמנטים מהמטבח האיטלקי

שימו לב – למתכון נדרשת השריה של יום מראש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים משרה מיין, בירה, דבש, תמצית עישון, מלח, פלפל, תימין, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומשרים את הבשר למשך לילה.

2

מוציאים את הבשר מהמשרה ומייבשים. שומרים את הנוזלים לבישול.

3

מחממים פויקה, מוסיפים שמן ומשחימים את הבשר 5 דקות מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לכלי אחר.

4

מכניסים את הירקות, עצמות, שיני שום ודבש לפויקה לכמה דקות עד להזהבה, מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים את נוזלי המשרה ששמרנו ומביאים לרתיחה. מעבירים לחום נמוך )על גחלים(, מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.

5

לקראת סיום בישול הבשר מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.

6

מסננים את הבשר והירקות מהנוזלים (שומרים את הנוזלים) ומעבירים לסיר נקי. מוסיפים 2 כוסות מנוזלי הבישול ומצמצמים לקבלת רוטב סמיך וקטיפתי. מוסיפים את הפסטה המבושלת, הבשר והירקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.