מתכון

קדרת לוקוס לבן וירקות שורש

נובמבר 2019
2 דירוגים
קדרת לוקוס לבן וירקות שורש. צילום: דניאל לילה
קדרת לוקוס לבן וירקות שורש. צילום: דניאל לילה

לוקוס, יחד עם יין לבן, בצלים והמון ירקות מעניק מנה עשירה ועם זאת עדינה

כיאה למסעדת דגים החליטו אנשי מסעדת "פיש" לבסס את הפויקה שלהם על מלך דגי הים התיכון – הלוקוס.

שימו לב – לצורך ההכנה תזדקקו לשני סירים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסיר הדגים

לתפוחי אדמה מתובלים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את סיר הירקות

1

מחממים פויקה ומוסיפים שמן ושיני שום שלמות.

מוסיפים את הירקות לפי דרגות קושי

2

ירקות שורש בתחתית, עליהם תפוחי אדמה, פלפלים, דלעת, ראשי שום ובסוף פטריות ועגבניות. מוסיפים יין, תבלינים ותימין מכסים ומבשלים כשעה על חום נמוך (גחלים).

מכינים את סיר הדגים ואת תפוחי האדמה ומגישים

3

מורחים את הדג בצ'ימיצ'ורי ומשרים למשך שעה.

4

משרים פרוסות תפוחי אדמה בשמן זית עם שום, לימון, תימין, מלח ופלפל וצ'ילי גרוס למשך 30 דקות.

5

מחממים פויקה ומוסיפים את יתרת שמן הזית. מרפדים את תחתית הסיר בבצלים ושאלוטס. מניחים עליהם את שני חצאי הדג עם העור כלפי מטה ומתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי גרוס. מכסים את הדג בפרוסות תפו"א מתובלות ויוצקים 2 כוסות יין לבן ומיץ לימון. סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה על חום נמוך (על גחלים).

6

מגישים את הדג ולצידו את ירקות השורש.