מתכון

פויקה תבשיל רגל

נובמבר 2019
2 דירוגים
תבשיל רגל. צילום: דניאל לילה
תבשיל רגל. צילום: דניאל לילה

שילבו של קדירה, תבשיל חורפי ומנה אידיאלית לפויקה שמבטיחה לכם טעמים של מסעדה טובה בשטח

התבשיל מבוסס על מנה שמוגשת במסעדה, אבל בשטח ביצעו אנשי "ברטי" התאמות לבישול בפויקה. אפשר להכין כמרק או כתבשיל ולשנות את כמות הנוזלים בהתאם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים פויקה עם שמן, מוסיפים את כל הירקות ומאדים כמה דקות. מוסיפים את הבשר והעצמות ומשחימים היטב כ- 10 דקות מכל הצדדים. מתבלים, מוסיפים רסק עגבניות ומאדים עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים יין ומים עד גובה 2 ס"מ מעל תכולת הסיר (אם רוצים להגיש את המנה כמרק - מוסיפים נוזלים עד 5 ס"מ מעל תכולת הסיר), מוסיפים צרור כוסברה ומביאים לרתיחה.

3

מעבירים את הפויקה לחום נמוך (על גחלים), מכסים ומבשלים 30 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד שעה וחצי (במידת הצורך מוסיפים מים) עד שהבשר רך. מגישים עם כוסברה קצוצה.