מתכון

פולנטה צרובה עם סלט חם

פברואר 2016
1 דירוגים
פולנטה צרובה עם סלט חם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פולנטה צרובה עם סלט חם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את הפולנטה האיטלקים אוכלים רכה כדייסה חמה או נותנים לה להתגבש ואז צולים או מטגנים אותה

השף יוגב ירוס מ"ליטל איטלי" החדשה במתחם שרונה מייבא את אחד המנהגים שהכי מצאו חן בעיניו באיטליה – האֲפֶּרִיטִיבוֹ. האיטלקים יוצאים מהעבודה, מתגלגלים הביתה ובסביבות 18:00 פוצחים בהתארגנות לקראת ארוחת הערב. ההתארגנות כוללת אלכוהול קליל, אוכל קטן והרבה פטפטת. יושבים על הטראסה או בחצר, נפטרים משאריות היום ומתכוננים ללילה.

המנה הבאה היא חלופה מקסימה ונטולת גלוטן לברוסקטה. את הפולנטה האיטלקים אוכלים רכה כדייסה חמה או נותנים לה להתגבש ואז צולים או מטגנים אותה. או אז היא מוגשת בתחילת הארוחה או באפריטיבו יחד עם ירקות וגבינות (חלופה מקסימה ונטולת גלוטן לברוסקטה). הקייל הוא בן בית במטבח האיטלקי, ושם מכירים אותו בתור Cavalo Nero (כרוב שחור). "השילוב בין פולנטה לקייל לא מקובל באיטליה, אבל לי הוא נראה מאוד טבעי. את רוב מרכיבי המנה אפשר להכין מראש, אבל צליית הפולנטה והקייל צריכות לחכות עד רגע לפני ההגשה", מסביר ירוס.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפולנטה:

לשימון ולצלייה:

לעגבניות צלויות:

לסלט קייל:

להגשה:

לפולנטה:

לשימון ולצלייה:

לעגבניות צלויות:

לסלט קייל:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה:

1

שמים בסיר רחב קמח תירס וחלב ומחממים על להבה נמוכה 4-3 דקות תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית. כשהפולנטה מתחילה להסמיך מפסיקים לטרוף ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה ללא כיסוי. מדי פעם מערבבים בכף עץ.

2

מסירים מהכיריים. מוסיפים חמאה, גבינה ומלח ומערבבים היטב.

3

מרפדים תבנית תנור בנייר פרגמנט, משמנים את הנייר בהרבה שמן זית ויוצקים את הפולנטה בשכבה אחידה בגובה של 3 ס”מ. מצננים לטמפ’ החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים.

צולים את העגבניות והפולנטה:

4

מחממים תנור ל-250 מעלות ומחממים מחבת פסים עבה או מבעירים את הגריל.

5

מסדרים עגבניות בתבנית תנור ומזלפים עליהן שמן זית.

6

צולים את העגבניות כ-10 דקות.

7

מחלצים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לריבועים של 5 ס”מ. משמנים במעט שמן זית וצולים במחבת הלוהטת/בגריל כחצי דקה מכל צד.

מקפיצים עלי קייל:

8

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את העלים 3-2 דקות עד שצבעם הופך כהה. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומקפיצים כ-2 דקות עד שהעלים מתרככים.

מרכיבים ומגישים:

9

מסדרים את ריבועי הפולנטה בצלחת הגשה ומניחים עליהם את עלי הקייל החמים והעגבניות הצלויות. מפזרים שבבי פקורינו ומגישים מייד.