פולנטה

פולנטה צלויה עם פורטובלו, חלומי וגרנה פדנו

פולנטה איטלקית מקבלת מראה מעודכן ועומק טעמים בזכות טיגון בחמאה ותוספת גבינת גרנה פדנו ושלל פטריות מוקפצות למתכון המלא

לביבות פולנטה וגבינת תום עזים

לביבות קלילות שמדברות גם לילדים וגם למבוגרים ומשלבות קמח תירס, תירס טרי, יוגורמה ותום עזים למתכון המלא
פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד

2 דירוגים
את הפולנטה הרכה יוצקים לתבנית ומייבשים בתנור ואח”כ צורבים במחבת. משתמשים כמצע לתרד, ריקוטה וביצה עלומה למתכון המלא
מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו

5 דירוגים
האיטלקים משלבים את קמח הפולנטה גם בבלילות של מאפים ואפילו עוגות כדי לקבל את המרקם הגס והמחוספס הזה של לחם תירס למתכון המלא
סלט פאטוש עם קרוטוני פולנטה של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט פאטוש עם קרוטוני פולנטה של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קרוטוני פולנטה ופיצוחים

2 דירוגים
קרוטונים זהובים ומלאי טעמים מפתיעים (אגוזים, גרעינים, גבינה). הם ישדרגו כל סלט וטובים לנשנוש בפני עצמם למתכון המלא
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

קיש פולנטה מתירס טרי

פולנטה מודולרית שיכולה להפוך לכמה מנות שונות. כאן הפכתי אותה לקיש שאפשר לאפות עם או בלי תחתית הבצק הפריך למתכון המלא
פולנטה של תירס טרי עם גבינת קשקבל וחלמונים של שף ארז ארז קומרובסקי. צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב
פולנטה של תירס טרי עם גבינת קשקבל וחלמונים של שף ארז ארז קומרובסקי. צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב

פולנטה של תירס טרי עם גבינת קשקבל וחלמונים

תענוג רך ומושחת, עתיר חמאה, שמנת, גבינת קשקבל ואז עוד חלמונים רכים למתכון המלא
“פילדלפיה צ’יז קייק” וקראמבל פולנטה ומייפל של מיכל בוטון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
“פילדלפיה צ’יז קייק” וקראמבל פולנטה ומייפל של מיכל בוטון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

“פילדלפיה צ’יז קייק” וקראמבל פולנטה ומייפל

2 דירוגים
העוגה נולדה במסעדת זוני הירושלמית, בה השקתי את הקריירה. הגרסה הנוכחית בעלת גוף עשיר ונימוח ובסיס פולנטה פריך למתכון המלא
נתח קצבים עם פולנטה צלויה ורוטב עגבניות שרופות וחמאה. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
נתח קצבים עם פולנטה צלויה ורוטב עגבניות שרופות וחמאה. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

נתח קצבים עם פולנטה צלויה ורוטב עגבניות שרופות וחמאה

כשפורסים את הנתח בתום הצלייה, פורצים ממנו מיצים עזי טעם, שנספגים בבשרה הצהבהב של הפולנטה ונמהלים ברוטב למתכון המלא