מתכון

פולנטה של תירס טרי עם גבינת קשקבל וחלמונים

יוני 2019
3 דירוגים
פולנטה של תירס טרי עם גבינת קשקבל וחלמונים של שף ארז ארז קומרובסקי. צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב
פולנטה של תירס טרי עם גבינת קשקבל וחלמונים של שף ארז ארז קומרובסקי. צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב

תענוג רך ומושחת, עתיר חמאה, שמנת, גבינת קשקבל ואז עוד חלמונים רכים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסירים את גרגרי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה ומנקים ביסודיות את כל ה"זקן". ממיסים חמאה בסיר שטוח ומאדים את גרגרי התירס על להבה נמוכה 12-10 דקות עד שהם מתרככים.

2

מוסיפים לסיר שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שהתירס "שותה" את השמנת. מעבירים הכל לבלנדר וטוחנים כדקה למחית גסה.

3

מחזירים את המחית לסיר, מעמידים על להבה נמוכה, מוסיפים קשקבל ומערבבים.

4

מחלקים את הפולנטה לקעריות, מוסיפים חלמון מבושל לכל קערית, מתבלים במלח ופלפל ומגישים מייד.