מתכון

פוקאצ’ה של ארז קומרובסקי

מתכון לפוקאצ'ה של האיש המזוהה ביותר עם לחם בישראל: שף ארז קומורבסקי

121,482 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פוקצ'ה בשמן זית של ארז קומרובסקי. צילום: אורן שלו
פוקצ'ה בשמן זית של ארז קומרובסקי. צילום: אורן שלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מניחים קמח, שמרים ומים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 4-3 דקות עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ושמן ולשים 5-4 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי (כל חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק על ידי מכה או זריקה וממשיכים בהתפחה).

2

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק לשני חלקים. משטחים בעזרת הידיים כל חלק בתבנית, מפזרים מלח ומזלפים שמן זית ומתפיחים כ 15-דקות.

3

אופים כל תבנית בנפרד 15-10 דקות עד שהפוקאצ׳ה זהובה.