החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מניחים קמח, שמרים ומים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 4-3 דקות עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ושמן ולשים 5-4 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי (כל חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק על ידי מכה או זריקה וממשיכים בהתפחה).
2
מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק לשני חלקים. משטחים בעזרת הידיים כל חלק בתבנית, מפזרים מלח ומזלפים שמן זית ומתפיחים כ 15-דקות.
3
אופים כל תבנית בנפרד 15-10 דקות עד שהפוקאצ׳ה זהובה.