מתכון

פוקאצ'ת תפוזים עם שבבי קקאו

פוקאצ’ה נהדרת בגרסה מתוקה. כאן השתמשנו במרמלדת תפוזים, פיזרנו עליה פילטים של תפוזים ואפינו הכל יחד

אוקטובר 2021
פוקאצ’ת תפוזים עם שבבי קקאו של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)
פוקאצ’ת תפוזים עם שבבי קקאו של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)

מחממים את התבניות מראש, כדי לתת לפוקאצ’ות מכת חום. אם יש לכם לבנת שאמוט וקלף אפייה — מצבכם אפילו טוב יותר.

שימו לב: מתחילים בהכנה 24 שעות מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק יום מראש

1

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-12 דקות לבצק אחיד. מוסיפים מעט מים (עד 1/4 כוס) בהדרגה ותוך כדי לישה עד שהבצק רך, גמיש ומבהיק אבל לא דביק. לשים 12 דקות נוספות.

2

משמנים קערה גדולה במעט שמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מגלגלים את הבצק מכל הצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל-24 שעות.

מעצבים ואופים

3

מניחים לקערה עם הבצק להפשיר שעה בטמפרטורת החדר.

4

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-12-10 כדורים. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים.

5

מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים בתוכו שתי תבניות אפייה לחימום.

6

מקמחים את הידיים וזורים מעט קמח על הבצק. מותחים ביד 4 מכדורי הבצק לפוקאצ’ות אליפטיות. יוצקים על כל פוקאצ’ה 2 כפות מרמלדת תפוז (מותירים שוליים ללא ריבה) ומניחים כמה פילטים של תפוז.

7

מוציאים את התבניות מהתנור בעזרת כפפות, פורשים במהירות נייר אפייה ומעבירים אליהן בזהירות את הפוקאצ’ות (שתיים בכל תבנית).

8

אופים 14-10 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומפזרים שבבי קקאו גרוסים. חוזרים על הפעולה עם יתר הפוקאצ’ות.

9

הפוקאצ’ות נשמרות בערך יום, אבל כדרכן של פוקאצ’ות הן טעימות יותר עם צאתן מהתנור. אם רוצים להכין מראש, אפשר לשמור את הבצק הלא מחולק במקרר עד 24 שעות נוספות.