כדי להפוך את הפוקצ'ה לטבעונית אפשר לוותר על היוגורט והגבינה המלוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק מקדים - מכינים יום לפני
לבצק
לשמן פלפל ירוק
אופן ההכנה
מכינים את הבצק המקדים
1
מערבבים קמח, מים ויוגורט, מכסים ומשהים לילה בטמפרטורת החדר.
מכינים את השמן
2
טוחנים פלפל ירוק חריף ושום במעבד מזון בפולסים למחית גסה. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
מכינים את הבצק
3
יוצקים מים לקערת לישה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים קמח, פריקה טחונה, סירופ מייפל ומלח ומערבבים. לשים כ־2 דקות, מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים כ־20 דקות.
4
משטחים את הבצק ולשים לתוכו את עלי הגפן (שומרים חופן עלים לקישוט). מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת קלות ומתפיחים כ־40 דקות.
5
מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים במגבת ומשהים כ־10 דקות.
6
מחממים תנור ל־250 מעלות. מקמחים או משמנים נייר אפייה, מניחים עליו חתיכת בצק ובעזרת כפות הידיים משטחים ומותחים לפוקצ׳ה מוארכת.
7
מקשטים בעלי גפן, מזלפים מעט שמן זית, מטביעים אצבעות בבצק ומפזרים מלח ים. חוזרים על הפעולות עם כל חלקי הבצק.
8
אופים את הפוקצ'ות כ־10 דקות עד שהן מזהיבות. יוצקים על הפוקצ'ות החמות שמן פלפל ירוק ומפזרים גבינה מלוחה.