מתכון

פוקצ'ה פריקה, עלי גפן ושמן פלפל ירוק

פוקצ'ה המבוססת על בצק מחיטה מלאה שמועשר בפריקה טחונה. הפריקה מעניקה טעמים מעושנים עדינים וצבע ירוק

1,362 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פוקצ'ה פריקה, עלי גפן ושמן פלפל ירוק של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פוקצ'ה פריקה, עלי גפן ושמן פלפל ירוק של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כדי להפוך את הפוקצ'ה לטבעונית אפשר לוותר על היוגורט והגבינה המלוחה.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק מקדים - מכינים יום לפני

לבצק

לשמן פלפל ירוק

אופן ההכנה

מכינים את הבצק המקדים

1

מערבבים קמח, מים ויוגורט, מכסים ומשהים לילה בטמפרטורת החדר.

מכינים את השמן

2

טוחנים פלפל ירוק חריף ושום במעבד מזון בפולסים למחית גסה. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.

מכינים את הבצק

3

יוצקים מים לקערת לישה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים קמח, פריקה טחונה, סירופ מייפל ומלח ומערבבים. לשים כ־2 דקות, מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים כ־20 דקות.

4

משטחים את הבצק ולשים לתוכו את עלי הגפן (שומרים חופן עלים לקישוט). מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת קלות ומתפיחים כ־40 דקות.

5

מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים במגבת ומשהים כ־10 דקות.

6

מחממים תנור ל־250 מעלות. מקמחים או משמנים נייר אפייה, מניחים עליו חתיכת בצק ובעזרת כפות הידיים משטחים ומותחים לפוקצ׳ה מוארכת.

7

מקשטים בעלי גפן, מזלפים מעט שמן זית, מטביעים אצבעות בבצק ומפזרים מלח ים. חוזרים על הפעולות עם כל חלקי הבצק.

8

אופים את הפוקצ'ות כ־10 דקות עד שהן מזהיבות. יוצקים על הפוקצ'ות החמות שמן פלפל ירוק ומפזרים גבינה מלוחה.