מתכון

פוקצ'ה רוזמרין של משה שגב

פברואר 2019
2 דירוגים
פוקצ'ה רוזמרין עם הרבה שמן זית של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו
פוקצ'ה רוזמרין עם הרבה שמן זית של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו

השף משה שגב מגיש מתכון לפוקצ'ה שלא תוכלו להפסיק לזלול

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

אחרי תפיחה, לפני שמכניסים לתנור

להגשה

לבצק

אחרי תפיחה, לפני שמכניסים לתנור

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר את כל המרכיבים למעט המים, השמן והמלח. לאחר ערבול קל, מוסיפים את המלח, המים והשמן וממשיכים לערבל כ-5 דקות נוספות. בסיום מניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו (חצי שעה לכל היותר).

2

מעבירים את הבצק לתבנית גדולה או לתבניות אישיות כשהן עם מעט סולת בתחתית, ולוחצים באצבעות כדי להכניס את הבצק לכל חלקי התבנית. מניחים לתפיחה ל-20 דקות, מוזגים כמות שמן נדיבה ומפזרים עלי רוזמרין ומלח גס.

3

לוחצים באצבעות על הבצק ומחדירים את שמן הזית פנימה.

4

בשלב זה מניחים לבצק לתפוח עוד כמה דקות ומכניסים לתנור לחום של 190 מעלות על פעולת טורבו, למשך 30 דקות (או עד שהבצק חום ומוכן מבפנים).

5

מוציאים מהתנור ומורחים מעט חמאה מומסת (ניתן לוותר עליה בארוחה בשרית). מפזרים קצת סוכר ומגישים.