מתכון

פטַאייֵר – כיסני בצק ממולאים בתרד בר וגבינה

פברואר 2016
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

התשובה המקומית לקלצונה האיטלקי – מאפים משולשים, בשרניים ומעט פריכים בזכות כמות נאה של שמן זית שמוסיפים לבצק

המטבח הערבי הוא גן עדן לצמחונים. כשיש בורגול, עדשים, גבינות צאן ויוגורט, מי צריך בשר? תפאדלו.

המדריך המלא

.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. יוצקים פנימה שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר איחוד החומרים מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מים.

2

קורצים מהבצק 30 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר להתפחה מבוקרת.

מכינים את המלית:

3

מקפיצים בצל במחבת חמה עם שמן זית דקה-שתיים, מוסיפים שום וגמבה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים תרד וזעתר או אורגנו ומקפיצים כדקה עד שהעלים מעט נובלים. מצננים ומערבבים עם גבינה ותבלינים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

ממלאים:

5

מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1/2 ס”מ. מניחים במרכז כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש ממש כמו בהכנת אוזני המן (אם המלית קצת מבצבצת, לא נורא). מניחים את הכיסנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6

אופים 20-15 דקות עד שהמאפים זהובים יפה ותחתיתם מושחמת ויציבה.

באותה שיטה מכינים
פטאייר ממולאים בגבינה וזעתר: מערבבים 300 גרם גבינה מלוחה מגוררת עם 1/2 כוס עלי זעתר קצוצים. ממלאים את עיגולי הבצק ואופים.

גיוונים:

  • אם אין שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1/2 שקית שמרית.
  • במקום תרד בר אפשר להשתמש בעלי מנגולד נקיים.
  • את הזעתר אפשר להחליף באורגנו.
  • למי שאוהב, אפשר להחליף את גבינת הצאן בפטה כבשים או עיזים.
  • במקום גמבה אפשר להשתמש בפלפל אדום.