מתכון

פטאייר קישק

נובמבר 2019
1 דירוגים
פטאייר קישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
פטאייר קישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

קשה לשכוח את הטעם המופלא של הפטאייר הללו בייחוד כשהם יוצאים מהתנור. אין בטן ולב שהם לא יצליחו לחמם בעונה הקרה

מעצבים כפיתות שטוחות וסגורות.

לקישק ביתי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים את חומרי הבצק למעט מים בקערת מיקסר ומעבדים כדקה. מוסיפים מים לאט ובהדרגה תוך כדי לישה רק עד לקבלת בצק רך, לא דביק וחלק שנפרד מדופנות הקערה (אם הבצק נוקשה ייתכן ותצטרכו מעט יותר מים). ממשיכים ללוש עוד כ־4 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

2

שמים את כל החומרים בקערה, מערבבים היטב ומעבירים לקירור.

מעצבים ואופים

3

מחלקים את הבצק ל־6 כדורים. משמנים את משטח העבודה במעט שמן זית ופותחים כל כדור בצק לדיסקית דקה בעובי 2־3 מ”מ בעזרת הידיים. מניחים במרכז כל דיסקית 3 כפות מלית. מושכים את שולי דיסקית הבצק מעל המלית וכלפי המרכז לסגירה. צובטים את נקודת המפגש ומשטחים אותה כך שמקבלים דיסקית סגורה (ממש כמו פיתה סגורה). מכסים במגבת ומשהים לרבע שעה.

4

מחממים תנור ל־250 מעלות ומלהיטים בתוכו תבנית תנור. משמנים שוב את משטח העבודה ובעזרת כף היד משטחים את הדיסקיות לפיתות בעובי של כ־4 מ”מ.

5

מרפדים את התבנית הלוהטת בנייר אפייה ומעבירים אליה את דיסקיות הבצק כשהסגר פונה מטה. אופים 8 דקות או עד הזהבה. מוציאים ומגישים מיד.