מתכון

פטריות ותפוחים צלויים במחבת ברזל

מנה שבקלות יכולה להחליף מנה עיקרית לצד פירה שורשים או פירה תפוחי אדמה. היא בשרנית, מלאת טעם, משביעה מאוד ומספקת - מלאה במרקמים וטעמים מפתיעים

נובמבר 2020
פטריות ותפוחים צלויים במחבת ברזל. צילום: דניאל לילה.
פטריות ותפוחים צלויים במחבת ברזל. צילום: דניאל לילה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מעל להבה גבוהה מחבת ברזל כבדה שיכולה להיכנס לתנור, יוצקים שמן זית, מוסיפים בצל, פטריות משני הסוגים ותפוחי עץ משני הסוגים, מתבלים במלח, פלפל שחור,מתימין, מרווה וזעתר. מטגנים 10-8 דקות עד שהפטריות והתפוחים נצלים ומשחימים. מנענעים את המחבת מדי פעם כדי להפוך את התפוחים והפטריות.

2

מחממים תנור ל־ 200 מעלות. מוסיפים למחבת כוס מים רותחים ומבשלים ללא מכסה כ־10 דקות. מעבירים את המחבת לתנור החם וצולים 10 דקות. מגישים חם. התבשיל נשמר בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.