מתכון

פטריות כבושות

חליטה קצרה של הפטריות במי לימון ועלה דפנה ואז כבישה בחומץ שמן ותבלינים. אל תוותרו על המייפל - המתיקות חשובה פה

פברואר 2021
פטריות כבושות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
פטריות כבושות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות פטריות בסיר עם מיץ לימון ועלי דפנה, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מדי פעם מערבבים. מסננים את הפטריות, מצננים כ-10 דקות במסננת ומעבירים לצנצנת נקייה.

2

באותו הסיר מביאים לרתיחה את יתר החומרים ומיד מסירים מהאש. יוצקים את הנוזל החם מעל הפטריות לכיסוי. אם הנוזל לא מספיק לכיסוי כל הפטריות - מוסיפים עוד חומץ ושמן זית ביחס שווה. מצננים לטמפרטורת החדר וסוגרים. הפטריות מוכנות לאכילה אחרי יום־יומיים ונשמרות עד 3 שבועות אחרי הפתיחה (בחורף אפשר להשאיר על השיש, בקיץ רצוי להעביר למקרר).

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.