לא חייבים, אבל כדאי לצקת על הפטריות רוטב אשכוליות ועירית כשהן לוהטות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לציפוי
לרוטב אשכוליות ועירית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות
מכינים את המלית
2
מערבבים קוביות חציל עם כף שמן זית, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מעבירים לתנור ואופים 15 דקות עד לגוון זהוב.
מכינים חלב שקדים
3
מסננים שקדים ממי ההשריה וטוחנים עם כוס מים קרים בבלנדר לתערובת חלקה. מרפדים מסננת בבד חיתול ומסננים את החלב. סוחטים את הבד למיצוי כל הנוזלים.
4
שוטפים את האורז במסננת תחת מי ברז עד שהוא מפסיק להגיר נוזל לבן. ממלאים סיר בשפע מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות. מסננים (כמו שנמבשלים פסטה) ומניחים בצד.
5
מחממים מחבת, יוצקים כף שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים כ-6 דקות מעל להבה בינונית, מערבבים מדי פעם. מוסיפים שום ופטריות שמפניון, מטגנים 5 דקות, מוסיפים חלב שקדים ומבשלים 5 דקות.
6
מערבבים אורז, חצילים, תערובת פטריות, עירית קצוצה, קליפת לימון, מלח ופלפל בקערה רחבה לתערובת אחידה.
ממלאים פטריות פורטובלו ואופים
7
מסירים את רגלי הפטריות, ממלאים את החלל שנוצר במלית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט פירורי לחם מעל הפטריות. יוצקים שמן זית לתבנית רחבה, מסדרים את הפטריות בתבנית, מעבירים לתנור ואופים 17 ־ 20 דקות. כשהפטריות יוצאות מהתנור, יוצקים עליהן רוטב אשכוליות.
מכינים רוטב אשכוליות:
8
יוצקים למחבת מיץ אשכוליות ושמן זית. מוסיפים שום, ופלפל צ'ילי ירוק ומבשלים מעל להבה גבוהה 5-4 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 4-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהכיריים ומוסיפים עירית קצוצה.
תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.