מתכון

פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים

פברואר 2021
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

במה ממלאים פטריות? בגבינה, ברור. אבל לא רק: הפעם הפכנו את המלית לקדרה צמחונית שלמה

לפטריות יש טעם מאוד חזק, עד שכדי ליהנות מהן צריך לחבר אותן לרכיבים רגועים כמו דפי אורז או עדשים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הפטריות והחצילים: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2

מסדרים פורטובלו וחצילים בתבניות נפרדות. מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים עד הזהבה ( 15-10 דקות לפטריות ו-20 דקות לחצילים). חותכים את החצילים לקוביות קטנות.

4

מכינים את המלית וממלאים: מבשלים עדשים 15 דקות במים למרקם נגיס. מסננים ומעבירים לקערה.

5

מלהיטים שמן במחבת ומקפיצים שמפיניון 5-3 דקות עד הזהבה. מתבלים ומוסיפים לקערה.

6

מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית וגם את החצילים ומתקנים תיבול.

7

ממלאים את פטריות הפורטובלו במלית, מפזרים מעל גבינת פטה ומגישים חמים.