מתכון

פילאף חיטה עם ערמונים, גזר וחמוציות

תבשיל שטעים לאכול חם, קר או בטמפ’ החדר. את השילוב המוצלח של ערמונים וחמוציות כדאי ליישם גם במתכונים אחרים

פילאף חיטה עם ערמונים, גזר וחמוציות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פילאף חיטה עם ערמונים, גזר וחמוציות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל 7 דקות על להבה נמוכה עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים גזר ומטגנים 5-3 דקות עד שהוא צובע את השמן. מוסיפים חיטה ומטגנים 3-2 דקות על להבה נמוכה, כדי שהגרגרים ייעטפו בשומן.

2

מוסיפים ערמונים וחמוציות, יוצקים ½3 כוסות מים רותחים וממליחים. מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהחיטה רכה והמים נספגים בה לחלוטין.