מתכון

פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים

2 דירוגים
פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים. צילום: דניאל לילה
פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים. צילום: דניאל לילה

הדג הטרי צרוב בדיוק, סלט הבורגול טעים וקל והשומר בהדרים מוסיף שמחה. מנת ביסטרו ים תיכוני צנועה, מוצלחת ורבת חן

שף אייל מירון: “את סלט השומר מכינים עם כל סוג הדרים שאוהבים – פומלה, אשכולית, תפוז, תפוז דם או אשכולית אדומה.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדג:

לטיגון:

לבורגול:

לסלט שומר עם הדרים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבורגול:

1

מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בצל וגזר עד הזהבה. מוסיפים בורגול, מערבבים ומטגנים כדקה עד שהוא מתעטף בשמן.

2

בינתיים מביאים לרתיחה ציר בסיר נפרד. יוצקים על הבורגול ציר לכיסוי, מתבלים ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות. משהים את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות.

3

מוסיפים לבורגול המוכן קליפת לימון, בצל ירוק ועגבנייה, מערבבים ומכסים שוב.

מכינים סלט שומר:

4

מסננים את השומר ממי הקרח ומערבבים עם כל חומרי הסלט.

מטגנים את הדג ומגישים:

5

מחממים היטב שמן זית במחבת. מטגנים את הדג 3 דקות מצד העור ודקה נוספת מצד הבשר. מתבלים במלח ופלפל.

6

מוסיפים נענע וזיתים לבורגול שהתקרר מעט בינתיים ומערבבים ועורמים בצלחות ההגשה. מניחים 2 פילטים של דג ומעליהם מסדרים סלט שומר.

לגיוון:

  • ניתן להחליף את דגי הדניס בדגי לברק, מוסר או סלמון.
  • ניתן להחליף את הפומלה ב1/2 תפוז, או 1/2 אשכולית.
  • את העגבנייה הקלופה מגישים במסעדה עם עגבנייה קונפי.
  • אם אין ציר ירקות אפשר להחליף במים.