מתכון

פילה סלמון בטריאקי עם בטטה ושעועית

פברואר 2019
5 דירוגים
פילה סלמון בטריאקי עם בטטה ושעועית של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן
פילה סלמון בטריאקי עם בטטה ושעועית של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן

לא תמיד ילדים רוצים לאכול ספגטי בלי רוטב. לפעמים הם גם רוצים פילה סלמון עם בטטה ושעועית. כמו זה למשל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב טריאקי

לירקות מוקפצים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לרוטב טריאקי

1

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. משרים את נתחי הדג ברוטב 6 שעות.

לירקות

2

צולים את קוביות הבטטה. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים. חותכים את הפטריות לרבעים ופורסים דק את שן השום.

3

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל.

לפילה סלמון

4

במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הדג משני הצדדים. מעבירים את שני נתחי הדג לתבנית עם נייר אפייה ויוצקים מעל את רוטב הטריאקי.

5

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-10 דקות.

להגשה

6

מסדרים את הירקות על שתי צלחות הגשה. מניחים את פילה הדג על התוספת ויוצקים מהרוטב על הדג. מניחים מעט נבטי חמנית לצד הדג ומגישים.