מתכון

פיסלדייר גאודה תום עיזים

פיסלדייר הוא הגרסה הצרפתית לפיצה. זהו מאפה פשוט, שבדרך כלל משמש לניצול שאריות בצק עלים

נובמבר 2019
פיסלדייר גאודה תום עיזים של שף עידן רובין, המחלבה מבית יצחק בשיתוף מסעדת בנדיקט. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל
פיסלדייר גאודה תום עיזים של שף עידן רובין, המחלבה מבית יצחק בשיתוף מסעדת בנדיקט. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל

במקור מכינים אותו עם טופינג של אנשובי ובצל מקורמל. אנחנו הוספנו גם גבינה שמקלילה את הטעמים והופכת אותו למנת מרשימה שאפשר להגיש למרכז שולחן הבראנץ' או הברינר.

תבנית בגודל 30×20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים בצל חום

1

שמים שמן זית ובצל במחבת ומטגנים כחצי שעה מעל להבה נמוכה עד שהבצל שחום ורך, מדי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומצננים מעט.

מרכיבים ואופים

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים בצק עלים ליריעה בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים את הבצל החום על הבצק המרודד. מניחים פילטים של אנשובי על הבצל ומפזרים חתיכות גאודה תום עיזים.

3

אופים כ-18 דקות עד שהבצק שחום ופריך. מצננים כ-2 דקות, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.