מתכון

פיצה ביאנקה

מאי 2017
1 דירוגים
פיצה ביאנקה . צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר
פיצה ביאנקה . צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר

שילוב בין בצק פריך למוצרלה רכה ופטריות עם טעם אדמתי עמוק מתבקש, אך ממכר בכל פעם מחדש

לעתים פיצה סוגרת לנו את הפינה של "מנת ילדים", אבל הגרסה הזו תתאים גם למבוגרים שבחבורה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

להרכבה:

להגשה:

לבצק:

להרכבה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים בצק:

1

שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מטגנים פטריות:

3

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומשהים ל-15 דקות.

4

מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים פטריות 4-3 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים תימין, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.

מרדדים, מרכיבים, אופים ומגישים:

5

על משטח מקומח מרדדים כדורי בצק לעלים בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבניות ומפזרים תערובת פטריות מעל. מפזרים קרעי מוצרלה ואופים 10 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.

6

מפזרים פרמזן ומגישים מיד.