מתכון

פיצה על בסיס "בצק" כרובית ללא גלוטן

פיצה עם טריק, מושלמת למי שנמנע מגלוטן, למי שבדיאטה וכמובן מתאימה לפסח

69,005 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פיצה ללא גלוטן מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
פיצה ללא גלוטן מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

כשהכנתי את הפיצה הזאת לראשונה, נתתי לפיצים לטעום עם משימת ניחוש: ממה עשוי הבצק? נדרשו שלושה משולשים לכל אחד כדי לנחש.

כל תוספת שתרצו: זיתים פרוסים, פטריות פרוסות, גרגירי תירס וכדומה.

* לעצלנים (מי, אני?) – אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית

לרוטב

תוספות

אופן ההכנה

מכינים את התחתית

1

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

בסיר גדול מאוד מרתיחים מים עם כפית מלח. שמים חצי מהכרובית במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים מאוד. טוחנים גם את החצי האחר. מעבירים את הפירורים לסיר עם המים הרותחים ומבשלים 4 דקות (2 דקות אם השתמשתם בפירורי כרובית קפואה). מסננים. מניחים חיתול בד (או מגבת דקה) על משטח העבודה, ומעבירים אליו את הכרובית. אוספים את הכרובית לכדור וסוחטים ממנה את כל הנוזלים.

3

מעבירים את הכרובית לקערה בינונית ומוסיפים את הביצה, גבינת השמנת, המלח, הפלפל והאורגנו. מערבבים היטב.

4

מניחים את התערובת בתבנית ואפשר לעצב צורת עיגול (ליצירת עיגול מושלם מומלץ להיעזר ברינג של תבנית עוגה), בעובי 8-7 מ"מ. אופים 40-30 דקות עד שהתחתית מזהיבה ומשחימה בקצוות.

מכינים את הרוטב

5

מערבבים בסיר קטן את כל החומרים, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

6

מוציאים את התחתית מהתנור ומגבירים את חום התנור ל-250 מעלות. מפזרים על התחתית את רוטב העגבניות ואת פרוסות המוצרלה. מסיימים בתוספת שבחרתם, ומחזירים לתנור ל-8-5 דקות עד שהגבינה מבעבעת. מפזרים מעל את הבזיליקום ומגישים. אוכלים מייד!

מתוך הספר: אז מה את עושה כל היום? כתיבה, עיצוב, צילומים וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט, הוצאת כתר, כשר, 204 עמ'

עטיפת הספר "אז מה את עושה כל היום?" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
עטיפת הספר "אז מה את עושה כל היום?" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט