מתכון

פיצה עם עגבניות צבעוניות ושבבי פרמזן

דצמבר 2015
פיצה עם עגבניות צבעוניות ושבבי פרמזן. סייעה: רינת צדוק | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פיצה עם עגבניות צבעוניות ושבבי פרמזן. סייעה: רינת צדוק | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גיוונים:

  • בצק מקמח מלא ממירים מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא ומוסיפים לכמות המים 30 מ”ל (2 כפות) נוספים.
  • פוקאצ’ה מתפיחים את הבצק פעם ראשונה 40-30 דקות, מחלקים ומתפיחים התפחה שנייה 30 דקות.
  • משטחים על ידי טפיחה עם האצבעות (ולא מרדדים עם מערוך) לאליפסות בעובי ½1 ס”מ. מזלפים מעט שמן זית ומשקעים בבצק על ידי טפיחה באצבעות.
  • מפזרים מעל מלח ים ועשבי תיבול ומניחים להתפחה סופית (20-15 דקות). אופים 15-12 דקות. בגמר האפייה מברישים בשכבה דקה נוספת של שמן זית.

באותה שיטה מכינים:
סביצ'ה פיצה: מורחים על הבצק רוטב עגבניות ומסדרים מעל 150 גרם מוצרלה טרייה פרוסה. בין פרוסות המוצרלה מניחים 100 גרם גבינת מסקרפונה ואופים. בגמר האפייה מפזרים עלי רוקט, פרוסות מ-100 גרם פילה דג ים טרי (מוסר או אינטיאס), 4 צנוניות פרוסות, צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות, 10 עגבניות שרי חצויות, 6 פילטים של אנשובי ו-6 לבבות ארטישוק כבושים חצויים (לא חובה). מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס ומזלפים מעל הכל מיץ מ-1/2 לימון ומעט שמן זית.

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לקימוח נייר האפייה:

לרוטב:

לתוספות:

לזילוף:

לבצק:

לקימוח נייר האפייה:

לרוטב:

לתוספות:

לזילוף:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח ומוסיפים לקערה. לשים בעזרת וו לישה 2 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. מוסיפים מלח וסוכר, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2

מעבירים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית.

3

מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4

מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור לטמפ’ הגבוהה ביותר (250 מעלות).

5

מקפלים את הבצק בעודו בקערה למעין מעטפה על ידי קיפול ארבע פינות דמיוניות לאמצע. הופכים ומניחים בקערה עם התפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות עד שהבצק מכפיל את נפחו המקורי.

6

מוציאים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו בעזרת הקלף או סכין ל-4 חלקים שווים. מניחים לבצק לנוח 30 דקות נוספות לפני תחילת הרידוד.

מכינים את הרוטב:

7

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום כמה שניות עד שעולה ניחוח אך בלי שישחים.

8

מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 7 דקות להסמכה (אם מכינים מעגבניות משומרות, מבשלים 10 דקות נוספות כדי להיפטר מטעמי הלוואי). מתבלים.

9

מרדדים כל חלק מהבצק לאליפסה באורך 20 ס”מ וברוחב 7 ס”מ ומניחים על ניירות אפייה מקומחים בקמח דורום או (תירס).

10

מורחים את הרוטב על הבצק ומשאירים שוליים של 1 ס”מ. מסדרים עליו חצאי עגבניות ולוחצים בעדינות כדי שישקעו בבצק. מפזרים ביניהן שום, צ’ילי, מלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית. לפני האפייה לוחצים שוב על העגבניות, כדי שלא ‘’יקפצו’’ החוצה בתנור.

11

מרימים את הפיצה עם נייר האפייה בעזרת מרדה (או ריבוע קרטון) ומחליקים על לבנת השמוט (או תבנית האפייה) הלוהטת.

12

אופים 10-8 דקות. הפיצה מוכנה כששולי הבצק מזהיבים.

13

מפזרים שבבי גבינת פרמזן ומגישים.